marți, 19 octombrie 2010

nimeni din voi sa nu se clatine in aceste necazuri

1 Tesaloniceni 3:3 - Pentru ca nimeni din voi sa nu se clatine in aceste necazuri; caci stiti singuri ca la aceasta suntem randuiti.
                                     Necazuri, oprimari, dureri, chinuri, la acestea suntem randuiti... Sa ne fi abandonat Dumnezeu in mainile celui rau, izvorul necazurilor, oprimarilor, durerilor? Sa-Si fi abandonat Dumnezeu Fiul in mainile rastignitorilor? Eli! Eli! lama sabachtani?  sa insemne chiar abandonare? A fi, de catre Dumnezeu, randuiti necazurilor inseamna a nu mai avea bucurii? a nu mai fi fericiti? Dar cei fara bucurii, nefericitii nu mai sunt capabili de iubire, caci iubirea tocmai asta inseamna: a fi fericit. A-L iubi pe Domnul Dumezeul nostru inseamna a fi fericit ca El exista, a fi fericit ca tu existi, a fi fericit ca El te iubeste, a fi fericit ca tu Il poti iubi, toate aceste fericiri avandu-si izvorul in iubirea pe care Domnul Dumnezeul nostru o are pentru noi. A-ti iubi aproapele ca pe tine insuti inseamna a fi fericit ca, iubindu-L pe Dumnezeu, stii cum trebuie sa-ti iubesti aproapele, si anume: trebuie sa-l iubesti precum Il iubesti pe Dumnezeu, dincolo de necazuri, de dureri, de oprimari. Iubindu-L pe Dumnezeu si iubindu-i pe oameni dincolo de toate acestea, deci intelegand ca Yahveh 
ne-a randuit sa le traim pe toate, ajungem, sufleteste, in lumea fericirilor cristice. Ajungand acolo, nimeni nu-si mai pierde sufletul. Nepierzandu-si sufletul, poate spune ca a cucerit lumea, dar lumea vesnica, acea lume care are drept bariera a intrarii in ea, sufletul celor care vor sa intre. Deci Eli! Eli! lama sabachtani nu inseamna in niciun fel o abandonare din partea lui Dumnezeu, inseamna o usurare a intelegerii noastre ca, dincolo de toate, nu trebuie sa ne pierdem sufletul. Ceea ce mai inseamna ca traindu-le pe toate cate ne sunt randuite, noi ne intarim in Domnul: Acum, da! traim, fiindca voi stati tari in Domnul. ( 1 Tesaloniceni 3:8 )

4 comentarii:

  1. Da..asa este!! asa ar trebui sa facem..dar vezi ca,..uneori nu putem sta tari ca o stanca in fata problemelor si cadem .....asta e viata noastra...asa cu probleme si lucruri frumoase...

    Fii binecuvantat de Domnul!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "...asta e viata noastra..." care, Iulia? zici mai departe: "cu probleme si lucruri frumoase" si ai dreptate. Numai ca cine ne impiedica sa acordam o mult mai mare atentie lucrurilor frumoase, si apoi, prin ele, sa ne rezolvam problemele?
    Ma bucur ca ai "reaparut"!
    FII BINECUVANTATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da..Dor..am reaparut dupa foarte multa pauza...poate ai observat ca nici pe la mine pe blog nu am mai scris nimic fiindca nu am am avut timp.....si uneori problemele ne ia pe deasupra celor frumoase!!.....dar cu Dumnezeu inainte vom birui!!!
    Fii binecuvantat!!

    RăspundețiȘtergere