vineri, 22 octombrie 2010

CACI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU

1 Timotei 2:5 - Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos
                                                     Un singur Dumnezeu nu trebuie inteles precum un singur pamant, un singur munte, un singur diamant, un singur ocean, un singur om; un singur Dumnezeu trebuie inteles intr-un fel cum intelegem un singur cer, care, in imensitatea lui, le cuprinde pe toate. Exista un singur cer, dar cate ceruri sunt cuprinse in el! Exista un singur Dumnezeu: Tatal, Fiul, Duhul Sfant. Ei sunt separati, cand vor Ei sa fie separati, Ei una sunt, cand vor Ei sa fie una. Dar separati de tot Ei niciodata nu vor sa fie, caci atunci nu ar mai fi un singur Dumnezeu. Si anume, Acel Dumnezeu care vrea El sa fie Mantuitorul nostru. Un singur Dumnezeu, un singur Mantuitor, dar Mantuitorul-Tata, Mantuitorul- Fiu, Mantuitorul- Duh Sfant. Si apoi un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni . Intre Dumnezeu si oameni este mijlocitor Omul Isus Cristos, Acelasi Isus care este Mantuitor, care este Dumnezeu. Pentru a fi un bun mijlocitor, asa precum stim ca si este, pentru ca stim ca altfel nu poate fi, Cristos trebuie sa fie cat mai aproape de oameni, de aceea prefera ca in calitate de mijlocitor sa fie Omul Isus Hristos. Dar aceasta doar atunci cand privim mijlocitorul dinspre om spre Dumnezeu. Gandit dinspre Dumnezeu spre om, mijlocitorul Isus Hristos este Dumnezeu Isus Hristos, caci dinspre Dumnezeu spre om, mijlocitorul Isus Hristos este Mantuitorul Isus Hristos, este Dumnezeu Mantuitorul nostru. El este singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni. Dar mai stim, cu totii trebuie sa ne amintim, ceea ce tot cuvantul lui Dumnezeu ne spune: ca orice spirit al oricarui credincios poate deveni mijlocitor. Iata deci doua adevaruri care nu sunt in niciun fel paradoxale, si in niciun fel nu se anuleaza unul pe celalalt. Sunt doua adevaruri desemnand doua situatii care nu trebuiesc confundate: un singur mijlocitor, Isus Cristos, intre om si Dumnezeu Tatal, mai multi mijlocitori, spiritele credinciosilor, intre om si Isus Cristos, deci intre om si Dumnezeu Fiul. Si cum altfel ar putea fi cand stim cu totii ca spiritul Mariei, mama lui Hristos, mijloceste pentru noi,  prin durerea ei simtindu-ne aproape durerile si dorind sa ni le aline. Chiar sufletul ei este strapuns de o sabie, ca sa descopere gandurile multor inimi indurerate. ( Luca 2:35 ) Deci iata: un singur Dumnezeu, dar singur precum cerurile, si un singur mijlocitor, dar singur precum spiritele credinciosilor. 

2 comentarii:

  1. (stim, cu totii trebuie sa ne amintim, ceea ce tot cuvantul lui Dumnezeu ne spune: ca orice spirit al oricarui credincios poate deveni mijlocitor.)

    NU scrie Niecaieri in Biblie asa ceva ,apucate sa citesti Biblia si nu mai posta asa bataconi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dur ești Anonim!!! iar greșelile tale gramaticale pot fi un semn că greșești și în afirmații. Te rog citește Romani 8:25-27,,,dar gândește-te bine înainte de a-ți răspunde singur.... Mulțumesc!

      Ștergere