luni, 5 septembrie 2011

a căutat binele poporului

Estera 10:3 - Căci iudeul Mardoheu era cel dintâi după împăratul Ahașveroș. El era cu vază între iudei și iubit de mulțimea fraților săi, căci a căutat binele poporului său și a vorbit pentru fericirea întregului său neam.

                                                       Trimis al lui Dumnezeu, Mardoheu a împlinit planul Acestuia de salvare a poporului iudeu. Din nou au avut nevoie iudeii de salvare, și Dumnezeu i-a salvat din nou, acum prin Mardoheu, om cu vază între iudei și iubit de mulțimea fraților săi.  L-au iubit mult atunci iudeii pe Mardoheu pentru că au simțit câtă nevoie au de Mardoheu. L-a trimis Dumnezeu pe Mardoheu, și El a făcut ca Mardoheu să fie iubit așa, pentru că Dumnezeu a știut că, iubindu-l pe cel care a vorbit pentru fericirea întregului său neam,  poprul iudeu va ajunge să Îl iubească și pe El, pe Dumnezeu.  A vorbit Mardoheu pentru fericirea întregului său neam  însă fericirea de Dumnezeu le-a fost dată. Pentru a o primi, poporul iudeu trebuia să o merite, și a ajuns să o merite prin Mardoheu. Meritând-o, au înțeles apoi că trebuie să-L iubească pe Dumnezeu mai mult decât pe Mardoheu, iar pe Mardoheu mai mult decât pe alții. Iar apoi, apoi să ne amintim: INRI - Isus Nazarineanul Regele Iudeilor ...    Vreau să fiu și eu iudeu!!!

3 comentarii:

  1. ce frumos!!! "vreau sa fiu si eu iudeu" au fost iubiti iudeii..., acum si noi suntem iubiti de Dumnzeu! Isus poate sa fie Regele nostru chiar de nu suntem iudei:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sau: chiar de nu suntem iudei putem deveni iubindu-L pe El, Regele; să zicem, altfel de iudei, dar totuși iudei...
    Te îmbrățișez, Iulia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu ne iubeste si ne vrea binele atat de mult incat noi nici nu ne putem imagina. El ne vrea doar pentru El ca ne iubeste! :) o imbratisare calda, Dor!

    RăspundețiȘtergere