duminică, 26 iunie 2011

nu vă abateți de la Domnul

1 Samuel 12:20 - Samuel a zis poporului: ”Nu vă temeți! Ați făcut tot răul acesta, dar nu vă abateți de la Domnul, și slujiți Domnului din toată inima voastră.
1 Samuel 12:21 - Nu vă abateți de la El; altfel ați merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic.”

                                                      Ne spune Domnul să ne alipim de El, și să rămânem așa. Cine se desprinde de El merge după lucruri de nimic care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic.  Fiind de nimic, nu au niciun folos. Dar folos în mântuire, căci în alte-cele pot avea folos. Nu folosește mântuirii furtul, dar poate folosi, nu folosește mântuirii ura, dar poate fi de folos. Iată deci: lucrurile de nimic sunt acelea care nu aduc izbăvirea, toate lucrurile care nu aduc mântuirea fiind de nimic. Deși poate folosi, e un lucru de nimic furtul. Ori ura. A face lucruri de nimic însemnă a face rău, chiar dacă atunci, făcându-le, ele îți aduc foloase. Îți pot aduce foloase, dar nu îți folosesc la nimic. Mântuirea se capătă doar rămânând lipiți de Domnul, doar făcând ce-i place Lui. Domnul nu fură, ale Lui fiind toate,  rămânând lipiți de Domnul, toate pot deveni ca fiind ale noastre. Putem să nu stăpânim nicio avere, dar lipiți de Dumnezeu fiind, suntem stăpânitori a toate. Dumnezeu trebuie să fie averea noastră! Având această avere e ca și cum am avea totul, e ca și cum am stăpâni totul. Căci având această avere, devenim adevărații stăpâni ai sufletului nostru. Putem pierde totul, dar dacă ne stăpânim sufletul, câștigăm totul. Putem câștiga totul, dar dacă ne pierdem sufletul, pierdem totul. Iată deci, lucruri de folos - lucruri mântuitoare, dar și lucruri de folos - lucruri pierzătoare. Asigurarea noastră este aceea de a rămâne lipiți de Domnul. Așa fiind, chiar și atunci când facem rău, fiind cu Domnul, putem să nu ne mai temem, iar cu timpul, relele făcute se împuținează din-ce-în-ce. Putem ajunge să spunem asemenea lui Samuel Departe iarăși de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea cea bună și cea dreaptă. (1 Samuel 12:23)  Cine rămâne lipit de Dumnezeu, nu numai că merge el pe calea cea bună și cea dreaptă dar îi ajută și pe alții să o facă. Alipiți mult timp de Dumnezeu, reajungem la omul creat de Dumnezeu, om după chipul și asemănarea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu