sâmbătă, 21 august 2010

"EL a fost pus in numarul celor faradelege."

Luca 22:36 - Si El le-a zis: "Acum, dimpotriva, cine are o punga, s-o ia; cine are o traista, deasemenea s-o ia; si cine n-are sabie, sa-si vanda haina, si sa-si cumpere o sabie.
Luca 22:37 - Caci va spun ca trebuie sa se implineasca cu Mine aceste cuvinte scrise: "El a fost pus in numarul celor faradelege." Si lucrurile privitoare la Mine, sunt gata sa se implineasca."
Luca 22:38 - "Doamne" I-au zis ei, "iata aici doua sabii!" Si El le-a zis: "Destul!"

                                     Punga, traista, haina, sabie - fiecare fac parte din arsenalul celor faradelege. Iar sabia poate fie sa ucida, fie sa apere. Atunci cand ucenicii, insotiti de Cristos, nu aveau nici punga, nici traista, nici incaltaminte, nu au dus lipsa de nimic, iar acum, spre a implini profetia de a face parte dintre cei faradelege, Cristos le cere sa ia cu ei, pentru a le putea vinde pentru o sabie, ori punga, ori traista, ori haina. Neintelegand demersul lui Isus, ci crezand ca sabia le va folosi pentru aparare, ucenicii se bucura sa-I poata spune lui Cristos "iata aici doua sabii!" Ceea ce inseamna: "iata aici o dubla participare la nelegiuire!" De aceea le spune Isus: "Destul!"   Nelegiuirea este atata cata este, iar sabia care apara nelegiuirea omoara legiuirea. Ceea ce este prea mult pentru nelegiuire imputineaza multul legiuirii. Spunand "Destul!" Cristos apara legiuirea, lasand insa sa se intample din nelegiuire atata cat trebuie sa se intample pentru a fi implinite cuvintele scrise, deci lucrurile privitoare la El, deci lucrurile privitoare la noi. Se foloseste de sabie Cristos pentru a apara sabia. Sabia pe care o foloseste este chiar destinul Lui, care trebuia trecut printr-o taietura de sabie pentru a fi deplin implinit, iar sabia pe care o apara este destinul nostru, al fiecaruia si al tuturor, care trebuia, trebuie aparat cu un astfel de divin destin trecut prin taietura de sabie. Iar doua sabii pentru o astfel de taietura sunt prea multe. Si anume, sunt prea multe nu pentru Cel care a suferit taietura, care este capabil sa sufere, pentru a ne aduce noua mai aproape iertarea, taieturile a mii si mii de sabii, dar este prea mult pentru noi, caci simtindu-ne dublu aparati, ne-am dubla nelegiuirile, si apoi le-am inmulti de mii si mii de ori, simtindu-ne aparati de o asa tare sabie. Este tare si mare sabia care ne apara, dar aceasta nu ne da noua dreptul sa fim tari si mari in nelegiuire. Din acest punct de vedere, o sabie, una singura, este destula.

3 comentarii:

  1. Din pct meu de vdr, e un subiect foarte profund si un verset "greu", pe care mai greu il inteleg. Mai ales sa inteleg semnificatia acestuia.
    dar nici nu am mai auzit alta interpretarea acestui verset.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Laudat sa fie Isus!

    Teo , ai o minunata inima de artist de Dumnezeu!
    N-ai simtit niciodata chemarea la preotie? Crezi c-ar fi prea tirziu?
    Interpretarea senzationala! Lasa urme ...
    Te schimbi din bine in mai bine . Nu stiu de ce , dar imi dai senzatia ca parca , in ultima vreme , te "consiliaza" cineva , impartasesti si aprofundezi nu numai singur Cuvintul .
    Evident , sint intrebari personale . Nu ma supar daca nu raspunzi . :)
    Multe binecuvintari!

    Mariela .

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariela, iti multumesc mult pentru aprecierile tale, ele mi-au adus o mare bucurie; si la fel de bucuros sunt si sa raspund intrebarilor tale. nu! nu ma consiliaza nimeni in interpretarile acestea pe care le dau unor versete ale Bibliei. Iar faptul ca tu imi zici ca ar fi bine sa ma gandesc la preotie e o dovada ca nu gresesc defel atunci cand tin sa impartasesc si altora, deci iata! si tie...acele ganduri. Nu iti ascund faptul ca, uneori, de cele mai multe ori, nu trebuie sa depun niciun efort in a gasi interpretarile pe care le scriu, e ca si cum o voce mi-ar "sopti" ce sa scriu. Inca o data iti multumesc Mariela, si te astept cu noi si noi comentarii !!!
    FII BINECUVANTATA!!!

    RăspundețiȘtergere