sâmbătă, 7 august 2010

Cand veti intra

Luca 19:30 - si le-a zis; "Duceti-va in satul dinaintea voastra. Cand veti intra in el, veti gasi un magarus legat, pe care n-a incalecat nimeni niciodata; dezlegati-l, si aduceti-Mi-l "
                                Mantuirea ne-o incepem noi, fiecare, si o desavarseste Dumnezeu, Acel Dumnezeu care, numai El, stie dinainte cine se va face vrednic de mantuire. El pe toate le stie dinainte, asa cum stia despre magarusul legat. Si mai stia ca pe acel magarus nimeni n-a incalecat vreodata. Stia nu numai prezentul, chiar si al acelui magarus, ci si trecutul lui. Cel ce a spus despre Sine  "Eu Sunt Cel Ce Sunt" ar puta spune si  "Eu stiu tot ce stiu". Pe toate le stie Dumnezeu chiar inainte de a se intampla, deci si mantuirea fiecaruia ne-o stie, si si felul in care vom ajunge sa o meritam. Sau nu vom ajunge. De aceea se poate zice ca Dumnezeu desavarseste mantuirea celor care merita sa o aiba. Si chiar daca spusele lui Isus, ca magarusul legat nu a fost calarit niciodata de cineva pana atunci, vin sa implineasca Scripturile, caci acel magarus trebuia sa fie "manzul unei magarite" (Zaharia 9:9)   eu as fi crezut, chiar si nerostite, acele cuvinte, caci le-as fi stiut. Ne invata si pe noi Scripturile sa stim viitorul din trecut, si sa citim trecutul din viitor. Si ne mai invata Scripturile ce trebuie sa facem pentru a ne apropia mantuirea. Dar daca vom fi sau nu vom fi mantuiti, aceasta numai Dumnezeu stie. Noi, cei pe care credinta pe baza Scripturilor, ne poate face sa stim, in unele lucruri, viitorul din trecut, ori prezentul din trecut, nu putem sti daca vom fi mantuiti sau nu. Dar stiind ce trebuie sa facem pentru mantuire, depinde numai de noi daca facem sau nu. Chiar daca e de Dumnezeu data, si dinainte stiuta, mantuirea noastra, a fiecaruia, noi, fiecare, ne-o castigam.

4 comentarii:

  1. Asa este. Bine zis. Corect ce ai scris pana la ultima fraza. Binenteles din punctul meu de vedere. Si fiecare e liber sa creada ce vrea. Mantuirea nu se castiga. Dumnezeu vrea sa fim mantuiti dar asta nu inseamna ca e ceva pentru care noi trebuie sa luptam pentru a o castiga.
    Asta ar insemna ca multi sa faca fapte, si fac crezand ca vor fi mantuiti, dar mantuirea nu se castiga prin fapte. Pai cu totii am face numai asta pentru a castiga viata vesnica. Iti dai seama ca nu e asa. Eu din prisma mea, nu vad asa lucrurile. Ma poti contrazice dar iti aduc argumente biblice ca faptele nu iti va da niciodata viata vesnica insa o intretine. ...
    in fine...mai bv.
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, FII BINECUVANTATA!!! Ma bucura comentariul tau, si vreau sa te asigur ca, desi uneori parerile noastre (in general, nu numai ale mele si ale tale acum) par a nu fi la fel, eu nu vad in asta o contrazicere, dimpotriva, parerile diferite ne pot imbogati in cunoastere. Iar, in final, Biblia e cea care ne clarifica, si Biblie este cea care ne imbogateste in modul cel mai evident. Asa ca astept continuarea discutiei noastre pe tema mantuirii.

    RăspundețiȘtergere