luni, 13 septembrie 2010

VAD CERURILE DESCHISE

Faptele Apostolilor 7:56 -  Si a zis: "Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul omului stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu."
                                         A fi surzi la cuvintele vii ale lui Dumnezeu inseamna laolalta a fi orb, a fi mut, a fi nesimtitor. Orb fiind, nu poti vedea "cerurile deschise si pe Fiul omului stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu." A fi surd, a fi orb, a fi mut, a fi nesimtitor la cele ce sunt ale lui Dumnezeu inseamna a nu mai fi, inseamna a nu mai exista in lumea lui Dumnezeu. Neexistand acolo, dar trebuind totusi sa existi, locul tau va fi intr-o alta lume, si anume, intr-o lume fara Dumnezeu. Desi omniprezent, Dumnezeu, Creatorul tuturor lumilor, a vrut ca in lumea celor abandonati El sa nu existe decat ca amintire a faptului devarat ca El este Creatorul chiar si al acelei lumi. Fiind o lume abandonata de Creatorul ei, ea, acea lume, devine instapanita de cel care, voindu-se el insusi Dumnezeu, L-a abandonat pe Dumnezeu. In acea lume Satan este stapanul absolut al ei. In acest fel, cred eu, trebuie sa intelegem afirmatia existenta in mai mult locuri din Biblie, potrivit careia lumea aceasta a noastra este sub controlul lui Satan. In lumea aceasta, insa, Satan ii stapaneste doar pe cei surzi, orbi, muti, nesimtitori la cuvintele vii ale lui Dumnezeu. Credinciosii, chiar si cei mai putin credinciosi, nu se lasa stapaniti de Satan, caci daca asa ar fi, ei nu s-ar mai numi credinciosi. Dumnezeu este Dumnezeu pentru toti, Satan este Satan doar pentru cei care il asculta pe Satan. Cei care Il asculta pe Dumnezeu pot ei insisi vedea, asemeni lui Stefan "cerurile deschise si pe Fiul omului stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu." Credinta lor ii imputerniceste sa vada asa. Iar pntru cei care vad acum cerurile deschise, ele raman asa pana la capat, daca ei vor ramane asa pana la capat. Cei care il asculta pe Satan nu pot vedea decat niste ceruri inchise, dincolo de care se gaseste o lume abandonata de Dumnezeu, dar instapanita de Satan. Necredinta lor ii face sa vada asa. Iar pentru cei care vad acum cerurile inchise, ele inchise vor ramane pana la capat.

4 comentarii:

  1. "Dumnezeu este Dumnezeu pentru toti, Satan este Satan doar pentru cei care il asculta pe Satan. Cei care Il asculta pe Dumnezeu pot ei insisi vedea, asemeni lui Stefan "cerurile deschise si pe Fiul omului stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu." Credinta lor ii imputerniceste sa vada asa."
    Asa este!!!
    Te invit sa asculti melodia de Catalin si Ramona : "La cruce"....de pe www.catalinsiramona.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti ...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Iulia , ..esti o dovada vie a faptului ca Biblia ne invita sa trecem dincolo de "clasificarile" omenesti! Iti multumesc si pt. melodia recomandata, e superba...si adevarata!!!
    FII BINECUVANTATA !!!
    @ Tzzumbi .... iti impartasesc dorinta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Biblia ne invita sa trecem dincolo de clasificarile omenesti, ramanand la ceea ce este etern. Si eterna este doar clasificarea: cei care Il vad pe Dumnezeu ca Dumnezeu, cerurile deschise si au, in acest fel, inimile deschise la o traire pamanteana din El, prin El si pentru El. De cealalta parte sunt cei care nu-si lasa ochii a fi deschisi, pentru a-L vedea pe Dumnezeu.
    Frumos ai scris. Sa-ti fie binecuvantata inima ce-L cauta pe Dumnezeu, cu gasirea Lui din ce in ce mai profuna!

    RăspundețiȘtergere