joi, 9 septembrie 2010

Sunt inca si multe altele pe care le-a facut Isus

Ioan 21:25 - Sunt inca si multe altele pe care le-a facut Isus, care, daca s-ar fi scris una cate una, socotesc ca lumea aceasta n-ar cuprinde cartile care s-ar fi scris. Amin.

                                           Nu se pot scrie multele lucruri pe care le face Isus; nu numai cartile, dar tot pe ce se poate scrie, n-ar putea cuprinde faptele, spusele sau gandurile Lui. Intreaga lumea aceasta exista, rezultat fiind al Cuvantului. Si cum ar putea fi pusa existenta lumii acesteia in cuvinte care sa poata fi cuprinse, toate, in niste consemnari? Insasi lumea este consemnarea faptelor Cuvantului. Si, trebuie sa intelegem, nu numai lumea aceasta ci, mai ales, lumea viitoare, lume in care puterea spirituala a faptelor Cuvantului va umple totul. Aceasta este o deosebire intre lumea de acum si lumea de dupa Judecata: in lumea de acum faptele consemnate ale Cuvantului, deci chiar lumea aceasta, imbraca mai ales o haina a puterii fizice a lui Dumnezeu, spiritualul evidentiindu-se doar in urma unor revelatii. Acum spiritualul din noi are un suport fizic, corpul nostru, care se intretine atat printr-o hrana materiala, cat si printr-o hrana spirituala, adevaratul om, asemanare a chipului lui Dumnezeu, fiind numai acela care simte si foame de spiritual. In lumea de dupa Judecata, faptele Cuvantului, deci chiar lumea aceea, va imbraca mai ales o haina a puterii spirituale a lui Dumnezeu, spiritualul fiind, atunci si acolo, totul. Va fi o lume ca aceea de la inceputul creatiei, de dinainte de caderea omului creat, o lume peste care Spiritul lui Dumnezeu se va plimba ca deasupra unor ape, El fiind izvorul nesecat al intregii spiritualitati a acelei lumi. Spiritul lui Dumnezeu care va cuprinde, asa cum cuprinde deja, Spiritul Tatalui, Spiritul Fiului si Spiritul Duhului Sfant. Dar, fie ca ne referim la lumea de acum, fie ca ne referim la lumea de dupa Judecata, a crede ca scrierea cu deamanuntul a lucrurilor pe care le implineste Cuvantul ar putea fi facuta de cineva, si ar putea incape in niste carti, sau in orice altceva, inseamna a nu intelege ca acele lumi, chiar ele, sunt consemnarea faptelor Cuvantului. A crede in Cuvant inseamna a sti ca lumea exista doar ca si rezultat al lucrarilor pe care le face Cuvantul. Iar cea mai importanta lucrare a Lui suntem noi, oamenii, si cea mai importanta lucrare a Lui in noi, oamenii, este credinta. Iar credinta include si a crede ca Duhul lui Dumnezeu cuprinde tot, tot insemnand Duhul Tatalui, Duhul Fiului, Duhul Spiritului Sfant, dar tot insemnand si spiritul lumii acesteia, si a celei viitoare, deci si spiritul nostru, al tuturor. Suntem continut al Spiritului lui Dumnezeu, iar Spiritul lui Dumnezeu este continut al spiritului nostru. Cu cat ne sfintim mai mult acest spirit, cu atat suntem mai aproape de Dumnezeu. Sunt minunate multele lucruri pe care le face Isus, dar El ne-a dat si noua posibilitatea de a intra in aceasta minunatie a Lui, facand tot un lucru minunat: sfintirea spiritului pus in noi de Dumnezeu.

                                                            (Am folosit traducerea lui B. Anania)        

Un comentariu:

  1. Sunt inca si multe altele pe care le-a facut Isus..
    asa este..sunt multe lucruri pe care noi nici nu le stim si nici nu ne putem inchipui...
    un copil ma intreba la grupa: "Dumnezeu era si inainte de a crea pamantul, si atunci El unde a stat, daca pamant nu era?"...noi stim ca in vazduh...dar..aceasta este o taina din multe altele...

    RăspundețiȘtergere