marți, 18 mai 2010

VOI TOTI CEI INSETATI, VENITI LA APE

Isaia 55:1 - Voi toti cei insetati, veniti la ape, chiar si cel ce n-are bani! Veniti si cumparati bucate, veniti si cumparati vin si lapte, fara bani si fara plata!
Isaia 55:2 - De ce cantariti argint pentru un lucru care nu hraneste? De ce va dati castigul muncii pentru ceva care nu satura? Ascultati-Ma dar, si veti manca ce este bun, si sufletul vostru se va desfata cu bucate gustoase.
Isaia 55:3 - Luati aminte si veniti la Mine, ascultati, si sufletul vostru va trai; caci Eu voi incheia cu voi un legamant vesnic, ca sa intaresc indurarile Mele fata de David.

                      Nu este importanta hrana, important e Cuvantul, nu este important trupul, important e sufletul. Hrana spirituala, intruchipata in Cuvant, este mai importanta decat lucrurile care hranesc. De o astfel de hrana spirituala trebuie sa ne fie sete, pentru potolirea acestei sete ne cheama Domnul la ape, ape la care, odata ajunsi, nu ne mai sunt necesari banii. In tinutul acelor ape bucatele, vinul si laptele le avem fara plata. Dar cu multa rasplata. Caci odata ajunsi acolo, flamanzi pana la imbolnavire de hrana Cuvantului, sufletul nostru se va desfata, desfatarea lui fiindu-ne rasplata. Nu trebuie sa cheltuim arginti pentru a ne bucura de o stfel de rasplata, trebuie doar sa ascultam Cuvantul, potolindu-ne asa mereu sporita sete. Si cu cat va fi ea mai potolita, cu atat va creste mai mult, caci a ne satura de Cuvant inseamna a ne spori neincetat setea de Cuvant, in asa fel incat sufletele care vor trai cu senzatia de potolire a setei vor fi cele mai setoase dupa Cuvant. Pentru a ne potoli aceasta mereu nepotolita sete, trebuie sa mergem la Domnul. Pentru a merge la Domnul trebuie sa-I ascultam Cuvantul, pentru a-I asculta Cuvantul trebuie sa ne fie sete de Cuvant, pentru a ne potoli setea trebuie sa mergem la ape. Fara bani, fara plata. Doar cu o mereu de nepotolit potolita sete. Sete de Cuvant. Cuvant care este Adevar, Cuvant care este Cale, Cuvant care este Viata. Cuvant care este si sete si potolire de sete.
       Scriu aici si versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania:
Isaia 55:1 - Voi, cei insetati, mergeti la apa, iar voi, toti, cei care nu aveti argint, duceti-va si cumparati si mancati si beti vin si grasime fara bani sau pret.
Isaia 55:2 - De ce, prin urmare, pretuiti voi cu pretul banului si va dati osteneala pentru ceea ce nu satura? Ascultati-ma pe Mine, si veti manca ce e bun, si sufletul vostru intru bunatati se va desfata.
Isaia 55:3 - Luati aminte cu urechile voastre si urmati cailor Mele; ascultati-Ma pe Mine, si sufletul vostru intru bunatati va fi viu; si Eu voi face cu voi legamant vesnic, indurarile cele incredintate lui David.

2 comentarii:

  1. Intr-adevar d-vostra aveti dreptate si voi argumenta cu spusele Domnului Isus din Ioan 4.14: "Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică." Iar pentru suflet tot Domnul Isus ne cheam la El in Matei11:28.Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.
    29. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.
    30. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.”Fie ca Domnul Isus sa ne faca sa ne fie < sete si foame > de Cuvntul Sau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru completari, domnule Marian. Da, Cuvantul este Unul, de oricine rostit...

    RăspundețiȘtergere