luni, 24 mai 2010

EL A ZIS...

Isaia 63:8 - El a zis: "Negresit ei sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necrediniosi!" Si astfel El s-a facut Mantuitorul lor.
                  El, Domnul, va grabi la vremea lor, toate lucrurile care trebuiesc grabite, facand din oricine, daca merita, din mic mare, din om fiu al lui Dumnezeu. Fiii lui Dumnezeu nu toti vor forma poporul lui Dumnezeu. Popor care va fi intreg credincios, format fiind din copii care nu sunt necredinciosi. Toti suntem copiii lui Dumnezeu, chiar si aceia care se inchina unor dumnezei necunoscuti, dar nu toti formam poporul lui Dumnezeu. Toti avem chipul lui Dumnezeu, chiar si aceia care nu stiu asta, dar putini sunt 'purtatorii' unei asemanari cu Dumnezeu. A fi asemanare a lui Dumnezeu inseamna a fi credincios precum El, inseamna a avea aceeasi credinta in Dumnezeu ca si credinta pe care Dumnezeu o are in poporul Sau. A avea o credinta la fel de mare precum credinta lui Dumnezeu insemna a iubi cu aceeasi iubire ca a lui Dumnezeu ... a-L iubi pe Dumnezeu si a-ti iubi aproapele. Credinta iti da iubirea, iar iubirea iti mareste credinta. Iubirea ne indeparteaza de necredinta, apropiinu-ne, deci, de Dumnezeu, facandu-ne apartinatori, in acest fel, la poporul lui Dumnezeu. Chiar putin fiind, poporul lui Dumnezeu devine mult, atat datorita vrerii lui Dumnezeu de a face din cel mai mic o mie, cat si puterii pe care i-o da acestui popor iubirea. Nu poate fi un popor slab poporul care are o iubire asemanatoare iubirii lui Dumnezeu. Dar, totusi, un popor de oameni fiind, el are nevoie de un Mantuitor. Caci ,desi asemanatoare iubirii lui Dumnezeu, iubirea poporului lui Dumnezeu isi va primi intregirea doar prin mantuire. Dorindu-ne-o intregita iubirea, Dumnezeu S-a facut Mantuitorul Nostru. Facandu-Se Mantuitorul Nostru, Dumnezeu ne deschide calea spre o iubire nu numai asemanatoare iubirii divine, dar identica ei. A ramane in vesnicie poporul lui Dumnezeu, inseamna a avea pentru totdeauna, credinta lui Dumnezeu. Adica, printr-o mare iubire, iubirea lui Dumnezeu. Dar nemantuit, nu poti intra in aceasta iubire divina. Iar, pentru a fi mantuit, fiecare dintre copiii lui Dumnezeu, are nevoie de un Mantuitor. Care Mantuitor nu poate fi decat Dumnezeu. Acolo unde este greseala este nevoie de iertare. Iar pentru copiii lui Dumnezeu care vor sa apartina poporului lui Dumnezeu, o mantuire fara iertare nu poate exista, dar nici iertare fara iubire. Din dragoste pentru noi S-a facut Mantuitor Dumnezeul Nostru. Dar si din cauza greselilor noastre. Noi L-am facut pe Mantuitorul Nostru sa se faca Mantuitor. Dar, iubindu-ne, El e bucuros sa ne fie Mantuitor. Pentru a fi mantuiti, noi trebuie sa ne facem merituosi ai iubirii Lui. Negresit, numai asa vom putea intra in poporul lui Dumnezeu, copii ai lui Dumnezeu toti fiind deja.
  Scriu aici si versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania:
Isaia 63:8 - Si a zis: "Oare nu-i poporul Meu, ei, copiii care nu se vor lepda?" Si El li s-a facut mantuire
Isaia 63:9 - din tot necazul lor: nu un sol, nu un inger, ci El Insusi, Domnul, i-a mantuit, fiindca El i-a iubit si i-a crutat; El Insusi i-a matuit si i-a primit si i-a inaltat, in toate zilele veacului. 

Un comentariu:

  1. 1Ioan Capitolul 3
    1. Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.
    2. Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
    3. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţă, după cum El este curat.

    Marian - Universul sufletului de copil

    RăspundețiȘtergere