vineri, 7 mai 2010

IN ZIUA ACEEA

Isaia 28:5 - In ziua aceea Domnul ostirilor va fi o cununa stralucitoare si o podoaba mareata pentru ramasita poporului.
                                                                         
                                         Desi cei  din afara ramasitei I-au pus pe cap lui Cristos o cununa de spini, ea a devenit o cununa stralucitoare pentru cei din ramasita, si pentru toti urmasii lor iubitori de Mesia. A devenit o cununa stralucitoare pentru ca a fost pusa pe un cap stralucitor. Si, asa de stralucitoare fiind, cununa a transformat acea ramasita a poporului evreu intr-un neam al lui Yahveh, prin Isus Cristos. Asa ceva nu mai existase pana atunci. Desi neascultator in multe privinte, asemeni celor mai multi din neamul lui Mesia, poporul lui Cristos a dus inainte o credinta instituita de Capul care a dat stralucire coroanei. A dus inainte o credinta a carei podoaba mareata este imaginea lui Mesia rastignit, purtand pe cap coroana. Asa a vrut Dumnezeul ostirilor, sa transforme pentru noi corpul rastignit al Fiului Sau intr-o maretie. Punandu-ne inainte aceasta imagine, Isus ne spune sa ne purtam fiecare cu cinste si demnitate crucea. Spre a fi intr'adevar mareata, maretia are nevoie de liniste si de demnitate. Si mai are nevoie de suferinta, caci ceasta inseamna purtarea de cruce: sa ne transformam, linistiti si demni ramanand, suferinta intr-o maretie. Ochi inlacrimati? Da! Dar priviri marete. Numai astfel de priviri Il pot privi pe Dumnezeu, priviri coborate din suferinta mareata de pe o cruce, dar inaltate apoi, asemeni lui Cristos, spre Dumnezeu.
                         Scriu aici si versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania:
Isaia 28:5 - In ziua aceea Domnul Atottitorul va fi cununa nadejdii, cea impletita cu slava, a poporului meu celui ramas.







2 comentarii:

  1. Ma bucur ca mai sunt oameni preocupati de credinta in Dumnezeu! De crezut,credem toti in ceva,in cineva,dar mai conteaza si in Cine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar eu ma bucur de bucuria pe care ti-am adus-o Oana Roxana.

    RăspundețiȘtergere