luni, 17 mai 2010

DOMNUL DUMNEZEU MI-A DESCHIS URECHEA

Isaia 50:5 - Domnul Dumnezeu mi-a deschis urechea, si nu m-am impotrivit, nici nu m-am tras inapoi.
    
                              Multi dintre noi, desi le deschide Dumnezeu urechile, tot surzi raman. Iar a avea o ureche deschisa de Dumnezeu inseamna a putea auzi Cuvantul lui Dumnezeu. Auzind Cuvantul lui Dumnezeu inseamna ca Il poti si implini, imlpinindu-L inseamna ca te apropii mai mult de mantuire, apropiindu-te de mantuire inseamna ca poti ajunge la Dumnezeu. Deci sunt multe de facut de la deschiderea urechii de catre Dumnezeu si pana la a fi cu Dumnezeu. Unii dintre noi nici macar atata nu fac, sa-si tina deschisa urechea deschisa de Dumnezeu. Facand asa, ei nu au cum sa auda Cuvantul. Neauzind Cuvantul, ei n-au cum sa-L cunoasca, necunoscandu-L ei se departeaza de asemanarea, in chip si fiire, cu Dumnezeu. Dar mai exista o gresala, si anume, de a-ti tine deschisa urechea de Dumnezeu deschisa,  de a auzi Cuvantul, dar de a-L intelege gresit. Si, desi averizat, sa persisti in gresala. Iar gresala de a rastalmaci cuvintele lui Dumnezeu este mai mare, poate, decat aceea de a nu le fi auzit. Mai bine sa-ti inchizi urchea deschisa de Dumnezeu, decat sa-I rastalmacesti Cuvantul, mai bine sa te tragi singur inapoi decat sa mergi, cu gresala, inainte. Caci tragandu-te inapoi, te poti, la un moment dat, corecta, pe cand mergand gresit inainte, duci pana la capat gresala.
     Scriu aici si versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania:
Isaia 50:5 - si invatatura Domnului, chiar a Domnului, imi deschide urechile, iar eu nu ma impotrivesc si nici nu intorc vorba.

3 comentarii:

  1. Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa ajungi la mantuire.Amin

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi face placere intotdeauna sa caut in textele dumneavoastra mesajul ce se ascunde printre randuri. Felicitari pentru ceea ce scrieti.

    RăspundețiȘtergere