joi, 20 mai 2010

CEL MAI MIC

Isaia 60:22 - "Cel mai mic se va face o mie, si cel mai neinsemnat un neam puternic. Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri la vremea lor."

                               Toate cate apartin divinitatii nu au masura,  nu pot fi masurate in unitati pamantesti. In cer nu exista mic si mare, totul fiind mare acolo, nu exista mult si putin, totul fiind mult, nu exista frumos si urat, totul fiind frumos, nu exista divin si uman, totul fiind divin. Iar atunci cand vrea El, Dumnezeu transfera in aceasta viata pamanteasca divinul, facand din cel mai mic o mie, si din cel mai neinsemnat un neam puternic. De aceea a facut dintr-un copil care plutea intr-un cos, un mare prooroc, dintr-un mic pastor un mare rege, si a facut sa se nasca dintr-un pantec de femeie Dumnezeu. Neavand sotie, Dumnezeu, daca vrea El, poate face din orice femeie, daca vrea ea, sotia Lui, nascatoarea, prin Duhul Sfant, a copiilor Lui, facand din cel mai neinsemnat un neam puternic. Si, spiritual vorbind, asa si este, dar este atat de putin, prin putina-dreapta-intelegere a celor mai multi oameni: toti ar trebui sa ne dovedim a fi copii ai lui Dumnezeu. Din pacate, in foarte putine cazuri se intampla asa, dar Dumnezeu face mult din acest putin. Caci a fi, incepand din aceasta lume, copil al lui Dumnezeu, inseamna a nu avea masura in a fi dumnezeiesc, inseamna a sti, desi mic sa fii mare, desi putin sa fii mult, desi urat sa fii frumos, desi om sa fii divin. A fi copil al lui Dumnezeu inseamna a-ti face din Dumnezeu Tata, a-L avea pe Dumnezeu Tata inseamna, mai presus de orice, a-L avea pe Dumnezeu Dumnezeu, deci inseamna a sti ca El, Domnul, va grabi, la vremea lor, toate lucrurile care trebuiesc grabite, facand chiar si din tine, daca meriti, din mic mare, din om fiu al lui Dumnezeu.
   Scriu aici si versiunea dupa Septuaginta, in traducerea lui B. Anania:
Isaia 60:22 - cel mic la numar va fi mii, cel mai putin va deveni neam mare; Eu, Domnul, la timp ii voi strange laolalta.

3 comentarii:

  1. A fi copilul Lui Dumnezeu inseamna :ca faptele mele trebuie sa demonstreze acest lucru ,si vorbele mele sa demonstreze,si intre fapte si vorbe sa nu fie neconcordanta. Atunici oricine va fi in preajma mea va avea o singura concluzie :" Acesta e copil a Lui Dumnezeu " Doresc din tot sufletul ca fiiecare om de pe pamant sa fie un copil a Lui Dumnezeu si nu un fatarnic ( din gura sa spunem despre Dumnezeu iar faptele sa lase de dorit )IUDA 24. Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale,
    25. singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. ai voie sa mi scrii din cand in cand?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marian, din nou multumiri pt. completari, sunt binevenite si intregesc frumos ceea ce vreau eu sa spun.
    @ bartleby...e o dorinta? sau o intrebare? Eu as prefera-o pe prima....

    RăspundețiȘtergere