duminică, 11 aprilie 2010

ADEVARAT SA FIE OARE?

1 Imparati 8:27 - Adevarat sa fie oare ca Dumnezeu va locui cu oamenii pe pamant? Ca daca cerul si cerul cerurilor nu Te incap, cum o va face casa aceasta, pe care eu i-am zidit-o numelui Tau?
1  Imparati 8:29 - Si sa fie ochii tai deschisi spre casa aceasta ziua si noaptea, spre locul despre care Tu ai zis: "Numele Meu va fi acolo!"  ca sa auzi rugaciunea cu care robul tau te roaga in locul acesta, ziua si noaptea.



     Fiind peste tot, Dumnezeu este si aici. Fiind si aici, acum, Dumnezeu poate fi oriunde, oricand. Cerurile si cerurile cerurilor nu Il pot cuprinde. Dar Dumnezeu poate fi  foc nemistuitor sau foc mistuitor, poate fi  duh, poate fi  lumina, poate fi un sentiment, o iubire, poate fi cuvant, poate fi sus, poate fi jos, poate fi susurul unei adieri usoare, a putut  fi un Om plimbandu-Se printre noi. Dumnezeu poate fi orice, neputand fi nimic, Dumnezeu poate fi oriunde, neputand fi nicaieri. Dumnezeu este oricand, El existand dinainte de creatie si neputand avea sfarsit. Dumnezeu e mare, putand fi si mic, fara a fi niciodata mic. Dumnezeu-Acesta e si Dumnezeu-Acela, El ii cuprindepe toti dumnezeii din ceruri si din cerurile cerurilor. Dumnezeu este un Dumnezeu pe care cerurile si cerurile cerurilor nu Il pot cuprinde, dar care cuprinde in El cerurile si cerurile cerurilor. Dumnezeu este un Dumnezeu pe care o casa zidita de maini omenesti nu Il poate cuprinde, dar care poate fi cuprins de cerul coborat intr-o casa zidita. Dumnezeu e putere, Dumnezeu e forta, Dumnezeu e dragoste, Dumnezeu e bunatate, Dumnezeu e dreptate, El nefiind cate putin din fiecare, ci fiind tot in toate. Dumnezeu e Viata.
(Traducerea citatului biblic este aceea a lui B. Anania, dupa Septuaginta.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu