luni, 11 aprilie 2011

pun astăzi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul

Deuteronom 11:26 - Iată, pun astăzi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul;
Deuteronom  11 :27 -  binecuvântarea, dacă veţi asculta poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, pe care vi le dau în ziua aceasta;
Deuteronom  11:28 - blestemul, dacă nu veţi asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, şi dacă vă veţi abate de la calea pe care v-o dau în ziua aceasta, şi vă veţi duce după alţi dumnezei, pe care nu-i cunoaşteţi.

                                          Ţara veşniciei, pe care Domnul vrea să o dea tuturor, va fi numai a acelora care merită să o locuiască. Cei care o merită sunt aceia care în răstimpul vieţii acesteia, când Dumnezeu a pus înaintea noastră binecuvântarea şi blestemul ştiu să aleagă binecuvântarea, adică să aleagă să intre în iubirea lui Dumnezeu, ceea ce însemnă că păzesc poruncile pe care Domnul, Dumnezeul nostru ni le-a dat în ziua aceasta    Ziua aceasta înseamnă fiecare zi. Ni le reaminteşte în fiecare zi poruncile date, Domnul, le reaminteşte pentru cei care vor să-L asculte, ni le reaminteşte în fiecare zi prin susurul unei adieri uşoare, de exemplu, ori printr-o ploaie la timp, ori printr-un răsărit ori printr-un apus, printr-un munte ori printr-o câmpie, prin bucuria unei zile ori prin necazul ei. Cei care vor să-L asculte pe Dumnezeu, sunt aceia care înţelegând, nu se abat de la calea pe care Dumnezeu ne-o arată tuturor. Dumnezeu a pus înaintea noastră binecuvântarea şi blestemul dar noi înşine suntem aceia care ne binecuvântăm sau ne blestemăm, Domnul ne respectă alegerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu